Werkwijze

Een bruiloft is een sprookje en ik help jullie het te vertellen. Not just different, better!!

Samen doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1

Het 1e contactmoment

Zodra ik via de gemeente Lansingerland of Albrandswaard jullie gegevens heb ontvangen, stuur ik een felicitatiemail. Hierin staat onder andere wat jullie van me kunnen verwachten en hoe jullie me kunnen bereiken. Vanaf dat moment sta ik voor jullie klaar en is overleg mogelijk.

Trouwen jullie in een andere gemeente of willen jullie een ceremoniële plechtigheid, dan is de eerste stap het match-gesprek (gratis en geheel vrijblijvend), zodat we zeker weten dat er een goede klik is. Vervolgens maak ik een offerte voor jullie ceremonie. Bij akkoord vraag ik een aanbetaling van 20% van de offerteprijs. Na ontvangst van de betaling is de overeenkomst definitief, ligt de datum vast en ben ik jullie trouwambtenaar/babs/ ceremonieel spreker.

Stap 2

Informatie vergaren

Ongeveer 4 tot 6 weken voor jullie trouwdag neem ik contact op om een afspraak te maken voor het kennismakingsgesprek. Jullie ontvangen dan ook een lijst met vragen. De antwoorden geven mij een beeld van wie jullie zijn en hoe je naar de ander en jullie relatie kijkt. Daarnaast ga ik op zoek naar mooie verhalen en anekdotes van mensen die dichtbij jullie staan en die jullie deze eerbare taak toevertrouwen.

Stap 3

De ontmoeting

Het kennismakingsgesprek is het liefst bij jullie thuis. We gaan jullie wensen en verwachtingen bespreken. Samen bepalen we hoe de ceremonie wordt vorm gegeven: van binnenkomst tot muziek, taken voor de kinderen, het een plekje geven van dierbaren die er niet zijn, het wel of niet uitspreken van trouwgeloften, passende rituelen uitvoeren vanuit jullie cultuur, etc. Ik denk met jullie mee en zo creëren we de ceremonie van jullie dromen.

Stap 4

Het schrijven van de speech

Met alle informatie die ik heb gekregen van jullie en een aantal naasten ga ik aan de slag om een mooie passende speech te schrijven.

Stap 5

De dag van jullie bruiloft

Als BABS voltrek in niet alleen het huwelijk op jullie trouwdag. Ruim op tijd ben ik op locatie aanwezig om de opstelling te controleren, de laatste details door te spreken met de ceremoniemeester, het programma door te lopen met de mensen van de muziek en met de fotograaf/videograaf bespreek ik wat er nodig is om de herinnering prachtig vast te leggen. Vanzelfsprekend maak ik van te voren kennis met de getuigen, de (groot)ouders en andere dierbaren met een bijzondere taak. En dan, als alle gasten aanwezig zijn en ik jullie, nu als bruidspaar, nog even gezien en gesproken heb, gaan we van start.

Stap 6

Terugblik

Ongeveer 3 maanden na jullie huwelijksdag neem ik weer contact met jullie op om te vragen hoe het leven bevalt als getrouwd stel en hoe jullie terugkijken op ons contact en de trouwplechtigheid.

Heb je vragen en/of opmerkingen, laat het weten.